zo 03/09/2017


Niel

3 - 1


1ste A

Geschreven door Georges Veldeman.

Al snel was duidelijk dat Putte moest optornen tegen een stug verdedigende tegenstrever, die weinig ruimte weggaf en bij hun snelle uitbraken regelmatig voor scorekansen zorgden. Op de 10’ kreeg De Schutter rechts vooraan de nodige vrijheid en liet doelman Rijmenams kansloos: 1-0. Putte eiste het meeste balbezit op, maar kwam zelden tot vlot combinatiespel. Jasper Spruyt zorgde op rechts af en toe voor een snelle infiltratie, maar in de zone van de waarheid liep het telkens mis. Ook op de linkerflank  maakte Floran Magriet gebruik van zijn snelheid om mee op te rukken, maar spits Robby Janssens werd zelden bereikt. Op het halfuur dan toch een strak schot van Jeroen Trogh, waarbij de doelman kansloos bleek, maar de bal strandde tegen de paal. Op de 43’ nog maar eens een lokale speler die vrij door het centrum kon oprukken, doelman Rijmenams tikte het leder voor de voeten van de speler weg, maar deze laatste ging theatraal tegen de synthetische grasmat en strafschop. Aablou miste niet en 2-0.

De verwachte en verhoopte Putse kentering na de rust kwam er maar gedeeltelijk, want Nielse bleef goed gegroepeerd de wedstrijd onder controle houden, terwijl vooraan de balvaste Tadlaoui er voor zorgde dat onze defensie constant op haar hoede moest zijn. Op het uur ging Waltzing op de solotoer en schoof nummer drie tegen de netten. Even later toch een scherpe tegenstoot van onze jongens, wanneer Spruyt het leder scherp voor doel bracht en via Philippe De Smet caprioleerde het leder tegen de netten: 3-1. Maar in de slotfase bleef Putte zich vastlopen op de stugge geelrode verdediging. Verdiende lokale zege en laat het ons houden bij een off-day van het Putse elftal.

De ploeg: Bram Rijmenams, Jasper Spruyt (69’ Yannick Schampaert), Jordi Wouters, Wouter Haagen, Floran Magriet, Toon Baeten, Jeroen Trogh, Philippe De Smet, Yentl Herman (46’ Vincent Thys), Robby Janssens en Ken De Ryck (75’ Pieter-Jan Peeters). Res.: Frederik Baeten.


SV Nielse - KFC Putte A: 3-1

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.